Uw zakelijk pand verduurzamen: waar begin je?

De afgelopen jaren zijn wij vol aan de gang geweest om ons pand te verduurzamen. En dit jaar maken wij de (voorlopig) laatste klappen. Resultaat: de CO2 footprint hopen wij dit jaar terug te hebben gebracht naar 30% van de footprint in 2019. En het pand is van energielabel D naar A+ gegaan.

Een huis met aan de rechterkant de labels A tot G voor energie
Nieuws
Datum: 20-07-2023

Het is best een traject geweest wat niet altijd van een leien dakkie ging. Vooral in het begin hadden wij het idee dat wij zelf het wiel aan het uitvinden waren. Totdat wij professionele partijen bij het traject betrokken. Vooral het bedrijf Preater met onze adviseur Bastiaan Stevens wist ons met raad en daad bij te staan en zorgde ervoor dat wij de juiste stappen in de juiste volgorde namen.

Voorbeeld: kijk eerst naar de dakisolatie voordat je naar zonnecellen kijkt.
Voorbeeld: vraag eerst subsidie aan voordat je aan een deelproject begint.
Als met al was het een zwaar maar leuk traject en het resultaat is daar. Wilt u  eens praten over hoe u uw pand kunt verduurzamen, maak dan met ons een afspraak en of met een verduurzamingsadviseur als Praeter. Daar voorkomt u mee dat u, net als wij in het begin, het verduurzamingsspoor bijster raakt.

Nog een laatste tip: maak voor u begint een nulmeting van de footprint van uw bedrijf of bedrijfspand en ga dan aan de slag. Door tijdens het gehele traject te meten, kunt u perfect monitoren wat de effecten van uw maatregelen zijn. Wij gebruiken daar de milieubarometer voor.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Van Steensel Assurantiën

Pr. Pieter Christiaanstraat 61
3066 TB Rotterdam
 

Direct doen