Taxatiebedrijf Troostwijk: veel onderverzekerde bedrijfspanden door inflatie

Nieuws
Datum: 13-05-2024

Taxatiebedrijf Troostwijk constateerde pas op eigen data dat 75% van de bedrijfspanden te laag verzekerd is. Gemiddeld was dit rond 30 procent te laag met uitschieters tot 77 procent. Troostwijk legt de oorzaak bij een forse inflatie. Vaak worden panden die niet regelmatig (vaak om de 6 jaar) getaxeerd worden, verzekerd op grond van aanschafwaarde of WOZ-waarde. Maar die waardes zijn niet gebaseerd op herbouwwaarde (= basis van een opstalverzekering). En door de forse inflatie de afgelopen jaren loopt het verschil tussen reële waardes en verzekerde waardes aardig op. Nu blijft een taxatie altijd een dure oplossing om uw bedrijfspand op juiste waarde verzekerd te krijgen. Daarom wordt in de tijd tussen de verschillende taxaties vaak ook een indexatie door verzekeraars aangeboden. Heeft u uw bedrijfspand zonder taxatie verzekerd dan wil een verzekeraar ook nog wel eens een gratis waardebepaling aanbieden. Verstandig is goed op te letten of de verzekerde waarde van uw bedrijfspand de afgelopen tijd aangepast is aan de sterk gestegen inflatie. Anders is het verstandig even contact op te nemen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Van Steensel Assurantiën

Pr. Pieter Christiaanstraat 61
3066 TB Rotterdam
 

Direct doen