Is contant geld wel verzekerd?

Heeft u regelmatig veel cash op zak? Dan is de kans groot dat uw verzekeraar niet alles vergoed bij verlies of diefstal. Inboedelverzekeringen kennen namelijk een maximale vergoeding voor contant geld.

Nieuws
Datum: 02-10-2019

De afgelopen jaren zijn we – zeker in Nederland – steeds meer elektronisch gaan betalen. Via iDeal, met de pinpas en met onze smart phone. Toch is cash nog lang niet verdwenen. Sterker nog, een recent onderzoek toont aan dat er wereldwijd meer contant geld wordt gebruikt dan enkele jaren geleden.

Maximaal € 1.500

Maar let op: als uw geld wordt gestolen of u verliest het, dan gelden er maximale vergoedingen voor het bedrag dat u terugkrijgt. Afhankelijk van de verzekering bedragen die tussen de € 250 en € 1.500. De hoogte van de schadevergoeding kan verder nog afhangen van de vraag of het geld uit huis wordt gestolen of niet.

Spaargeld 

Veel spaarders denken erover om hun rekening leeg te halen als de rente negatief wordt en ze dus moeten gaan betalen om te mogen sparen. Gezien de genoemde maximale vergoedingen is dat in de meeste gevallen niet zo’n goed idee. 

Reisverzekering

Neemt u contant geld mee als u op reis gaat? De kans is groot dat uw standaard reisverzekering geen dekking biedt als u bestolen wordt of uw geld kwijtraakt. Wel is het mogelijk om een aanvullende dekking af te sluiten waarmee u cash tot een bepaald maximum verzekert.

Vragen over verzekeringen

Vraagt u zich af of uw inboedel- en reisverzekering nog wel bij u passen? Heeft u een andere vraag over uw verzekeringen? Neem dan eens contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Van Steensel Assurantiën

Pr. Pieter Christiaanstraat 61
3066 TB Rotterdam
 

Direct doen